Ontdek het leven van de savanne samen met een gids in Limpopo Zuid-Afrika & Tuli Block Botswana tijdens deze avontuurlijke kampeer selfdrive Trails,Tracks & Safari.

Rij zelf met je stoere 4-wheel-drive en kampeer op de ongerepte savanne met de zorg en de veiligheid van de gids. Deze begeleide selfdrive neemt je mee op safari naar de noordwestelijke savanne van de provincie Limpopo in Zuid-Afrika. Je rijdt met je eigen auto met complete kampeeruitrusting, incl. koelkast samen met maximaal 4 andere auto’s onder begeleiding van de gids met eigen auto 13 dagen door wild Afrika. Je kampeert op verschillende plaatsen met veel ruimte en rust. Samen met de gids ga je met je eigen auto op gamedrive (safari) en ga je heel veel dieren spotten. Je leert de sporen herkennen en waar te kijken.

Je leert waarom dieren doen wat ze doen en gaat hun geluiden herkennen. De kans op de Big Five is altijd aanwezig echter nooit gegarandeerd, dat is de natuur. De gids zorgt voor de route en de veiligheid onderweg.De gids is geboren en getogen in Zuid-Afrika en spreekt zowel Engels als Afrikaans en als je rustig Nederlands spreekt lukt dat zelfs ook nog. De gids heeft ervaring met autotechniek, is gediplomeerd 4x4 instructeur, is ervaren in dieren en hun gedrag, heeft veel ervaring met het verblijf op de savanne en de gebruiken en gewoonte in Zuid-Afrika.

                                

Deze begeleide selfdrive maakt het mogelijk om van de gebaande paden af te gaan zonder je zorgen te maken over je veiligheid. Natuurlijk komt het 4x4 rijden aan bod en voor wie al enige ervaring heeft, weet de gids zeker een nieuwe uitdaging te creëren.

In de reis zit een mooie opbouw waarin je meegenomen wordt steeds verder de savanne op. Je kampeert op de mooiste natuurparken in Limpopo de noordelijkste provincie van Zuid-Afrika. Eerst slaap je nog op verschillende plekken met een omheining, echter aan het einde van de reis slaap je veilig onder het toeziende oog van de gids en de rangers in het open veld tussen de dieren.

Met deze reis leer je de savanne steeds beter te begrijpen en snap je welk ritme hier dagelijks geldt. Je zult merken dat als je dat op een verantwoorde wijze doet het heel vertrouw voelt en het mag duidelijk zijn dat het een heel intense ervaring is, die je niet snel gaat vergeten.

De kampeerplaatsen die we aandoen voor de nacht beschikken allemaal over warm en koud water, een zittoilet en warme douche. Soms zijn de faciliteiten van de kampeerplekken modern en soms traditioneel Afrikaans, maar niet minder effectief en wanneer kun je nu warm douchen onder de machtige Afrikaanse sterrenhemel.

Elke auto is zelfvoorzienend. Je hebt je eigen water, tent en kampeeruitrusting en doet in principe je eigen boodschappen. Je kunt dus in zekere zin zelf bepalen waar en wanneer je je aansluit bij de groep. Wel is belangrijk dit goed af te stemmen met de gids, zodat hij het programma en de veiligheid kan waarborgen. Elke avond is er een groot vuur waar je elkaar kunt treffen voor de maaltijd en om de ervaringen van de dag door te spreken. Ervaring leert dat gezamenlijk wordt gegeten. Omdat iedereen meedenkt over het eten, hoef je je geen zorgen te maken over wat je eet. Reken maar dat de Zuid-Afrikaanse Braai regelmatig op het programma staat met een lekker koud biertje of wijntje erbij.

Tijdens de reis bezoeken we een private farm die sinds enkele jaren is omgebouwd van landbouwbedrijf naar gamefarm. Iets wat zeer kenmerkend is voor deze regio. De eigenaar vertelt graag hierover ’s avonds rond het vuur. Naast alle gamedrives en het oefenen met het echte 4x4 rijden is het mogelijk om een ballonvaart te maken over de savanne en van bovenaf de verschillende dieren te spotten (los te boeken). Als de mogelijkheden het toelaten staat er een echte wandelsafari op het programma. Letterlijk dichter bij de dieren ga je nooit meer komen.

    

De begeleide reis duurt 13 dagen waarvan 10 dagen onder begeleiding van de gids. De reis is eenvoudig uit te breiden naar bijvoorbeeld 20 dagen. Alle kennis die je opgedaan hebt kun je nu in de praktijk brengen. De reis is ook goed te verlengen naar de meer bekendere plaatsen van noordelijk Zuid-Afrika, zoals de Panoramaroute en Kruger Park, waar het iets minder avontuurlijk is, maar de natuur niet minder indrukwekkend. Ook een kennismaking met de verschillende culturen in dit gebied is heel goed mogelijk, bijvoorbeeld door mee te doen aan verschillende workshops. Een unieke reis die je onder begeleiding meeneemt naar het echte Afrika voor een onvergetelijke ervaring. 

Echt een reis die je anders zelf niet zo snel zou hebben ondernomen.

 

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren