Uganda ligt in oostelijk Afrika en grenst aan Kenia, Tanzania, Rwanda, Congo en Zuid Soedan. Het land wordt ook wel 'de parel van Afrika' genoemd en dat is niet voor niets. In het zuiden grenst Uganda aan het immense Lake Victoria, het op één na grootste zoetwatermeer ter wereld. Voor Afrikaanse begrippen is Uganda niet een heel groot land, hoewel het toch nog zo'n 5½ maal zo groot is als Nederland.

Het land is enorm vruchtbaar en er is heel veel te zien. Er zijn maar liefst 10 nationale parken, waarvan Murchison Falls in het noord-westen het grootst is. Er zijn echter nog veel meer parken die een bezoek meer dan waard zijn. In het zuid-westen, niet ver van Rwanda en Congo ligt Bwindi Inpenetrable National Park, waar je de berggorilla's in het zo goed als ondoordringbaar tropisch regenwoud kan bezoeken. Hier niet ver vandaan ligt Lake Bunyonyi, het op één na diepste meer van Afrika (en het op twee na diepste ter wereld), met een groot aantal eilanden.

In Uganda en Rwanda hebben we een hele vloot Toyota Land Cruisers en RAV4's tot onze beschikking. De ultieme manier om je eigen avontuur in Uganda te beleven. Er zijn mogelijkheden genoeg om hier van een perfecte self-drive vakantie te genieten.

Bij je auto kun je ook een kampeeruitrusting huren of je kan kiezen voor een Toyota Landcruiser met daktent.

Uganda is een prachtig groen land. Anders dan alle andere landen in Afrika, met vriendelijke mensen en een overweldigende natuur. Het is relatief klein (5,5 x Nederland), maar het is een land met vele gezichten. Op één dag kan het gebeuren dat je verschillende typen landschappen passeert, zoals savanne, tropisch regenwoud, moerasgebied, heuvels en bergen en uitgestrekte koffie-, thee- en bananenplantages. 

Inclusief gorilla en chimpansee permits!

Autohuur en pre-booked accommodaties. Deze route is één van onze favorieten. Gedurende deze 15-daagse rondreis bezoek je Uganda's mooiste nationale parken met prachtige game drive mogelijkheden en primaten tracking, terwijl je door een groot aantal verschillende landschappen reist.

Je kan kiezen voor budget, comfort of luxe accommodaties.

In het geval je niet zoveel tijd, een beperkt budget hebt en je meer van Uganda meer te zien dan alleen de chimpansees en berggorrilla's, dan is dit de perfecte rondreisje. In 11 dagen/10 nachten reis je langs de hoogtepunten in het zuid-westen van Uganda, van de uitgestrekte savanne tot de dichte regenwouden.

Je kan kiezen voor budget, comfort of luxe accommodaties.

Inclusief gorilla en chimpansee permits!

Bezoek je harige verwanten van heel dichtbij tijdens deze opwindende tour langs hoogtepunten in het zuidwesten van Uganda. Rijdt door de uitgestrekte matoke (bananen) plantages op je weg naar Lake Mburo voor een wandelsafari tussen de zebra's, voor je doorreist naar de hooglanden voor de gorilla tracking. Verder heb je de mogelijkheid olifanten te bekijken in Uganda's oudste nationale park en de nieuwsgierige chimpansees te ontmoeten in het tropisch regenwoud van Kibale. Je kan kiezen voor budget, comfort of luxe accommodaties.

 

 

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren