Namibië kenmerkt zich door haar eindeloze uitgestrektheid. Grote savanne vlaktes afgewisseld met gebergten, woestijnen en uitgestrekte duingebieden. Elke nieuwe vallei toont zich weer in een andere kleur met zand of rots. Rijden door Namibië is rijden van het ene landschap in het andere en verveelt daarmee nooit. Namibië ligt wat verscholen in het zuidelijk deel van het Afrikaanse continent en bewaart haar geheimen goed. Dit voor Afrikaanse begrippen goed georganiseerde land leent zich bij uitstek om als familie met kinderen te gaan rondtrekken. 

 

Het is een land met een ongekende uitgestrektheid en waar elke vallei weer oogt als een compleet nieuw landschap in vorm en kleur. Rijden in Namibië is dan ook een geweldige ervaring. Hoge bergen, uitgestrekte vlaktes, diep rode duinen, eindeloze kust die overgaat in de Kalahari woestijn en werelds twee na grootse canyon, Fish River Canyon.

Namibië is voor Afrikaanse begrippen een modern land. Het heeft een goede infrastructuur. Er is een goed wegennet, voldoende winkels en banken en andere voorziening om op een plezierig wijze vakantie te vieren. Toch kent Namibië grote tegenstellingen. De moderne stad Windhoek vormt een groot contrast met de traditionele Himbadorpen, waar nog zeer eenvoudig wordt geleefd. Misschien nog wel veel belangrijker dan al die voorzieningen is dat de mensen in Namibië trots zijn op hun land en dit graag met iedereen, die daarin geïnteresseerd is, willen delen. Reizigers zullen zich dan ook zeer welkom voelen in dit in vele opzichten warme land.

Namibië herbergt een aantal zeer beroemde natuurparken die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Het Etosha National Park met haar zoutpannen en vele duizenden dieren, waaronder de Big Five, is een absolute must voor safariliefhebbers en ook Namib Naukluft Park met haar hoge rode duinen en opgedroogde rivierbeddingen staat bij menig reiziger hoog op de lijst. In het noorden ligt het Damaraland met haar wilde woestijnolifanten en Epupa Falls. In het diepe zuiden ligt verscholen het canyon land met haar indrukwekkende Fish River canyon. Reizen door Namibië is elke dag rondrijden in een nieuwe wereld die je elke keer weer doet verbazen door kleur en vorm en de mensen die er leven.

Kijk welk aanbod wij hebben samengesteld om Namibië ook te ontdekken.

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren