Het team van LiveToSeeAfrica heeft al vele reizen naar Afrika gemaakt en daar van alles beleefd en ervaren. Door die ervaringen hebben we een duidelijk beeld gekregen van wat wij belangrijk vinden in een reis. Dit beeld vormt ons uitgangspunt voor alle reizen die wij aanbieden. Een reis boeken bij LiveToSeeAfrica, wat betekent dat? Wij delen onze visie met je.

 

De reiziger centraal

Samenwerken met lokale partners

We hebben een goed netwerk van partners in Afrika. Daardoor kunnen we snel inspelen op situaties die om extra aandacht vragen. En als je op reis een probleem krijgt, kunnen wij ervoor zorgen dat je vlug geholpen wordt. In Afrika moet je immers altijd rekening houden met onverwachte moeilijkheden. Maar de mensen zijn er meesters in improvisatie. Bovendien beschikken ze over kennis en ervaring die je alleen kunt hebben als je in het gebied woont. Ze delen die graag met je! LiveToSeeAfrica is er trots op, dat we deze mensen in ons netwerk hebben. Zo hebben we er alle vertrouwen in dat we een prachtige reis kunnen garanderen.

Reizen zonder te haasten

Op reis in Afrika moet je de tijd hebben om alles te kunnen beleven en ervan te kunnen genieten. Geen gehaast om maar zoveel mogelijk highlights te kunnen afvinken, maar vooraf een goede afweging maken van wat je écht wilt zien. Onze reizen zijn dan ook zo vormgegeven, dat je alle ruimte hebt om de plekken die je aandoet te kunnen ervaren. Zo haal je het maximale uit je reis.

Veiligheid voorop

LiveToSeeAfrica besteedt veel aandacht aan veiligheid op reis. Ons reisaanbod bestaat uitsluitend uit erkende veilige gebieden. Ook speelt veiligheid een rol bij onbekendheid met de omgeving. In Afrika maak je immers kennis met een geheel andere wereld. Je kunt te maken krijgen met grote hitte of droogte, of de plotselinge, heftige regen kan wegen in modderbanen veranderen. Dat zijn geen elementen die we in Nederland gewend zijn. Verder is de kans groot dat je door gebieden reist waar veel wilde dieren leven. Het is daarom belangrijk om waakzaam te zijn. Als je hiermee nog geen ervaring hebt, is dat best spannend.

Reizen met gids

In al deze gevallen zorgt een gids voor een grote toegevoegde waarde. Daarom bieden we ook diverse reizen aan waarbij je individueel of in klein groepsverband met de gids op reis kunt. Niet alleen kan deze persoon een juiste afweging maken wat er in een bepaalde situatie moet gebeuren, zodat je veilig en optimaal kunt genieten, maar heeft een gids ook een grote meerwaarde vanwege zijn grote kennis en brengt hij je naar plekken die je zelf waarschijnlijk niet zou vinden.

Een begeleide self-drive

Een begeleide self-drive is eveneens een goede optie. Met deze reis rijd je in je eigen auto met een gids (in zijn eigen auto) en eventueel een aantal andere auto's de route van je reis. Op sommige trajecten is het niet nodig om je aan te sluiten bij de gids en spreek je af waar je elkaar weer ontmoet. Op die manier kun je voor een groot gedeelte je eigen tempo bepalen. Op de momenten dat je samen reist met de gids weet je dat je op plekken komt die je alleen moeilijk kan bereiken. Op moeilijk begaanbare trajecten is samen rijden juist gewenst, om bijvoorbeeld te voorkomen dat je alleen vast komt te zitten. Een gids kan je ook veel vertellen over wat je ziet onderweg, of bijvoorbeeld wat wel en niet verstandig is om te doen op safari. Het is goed om te weten dat in een geval van nood de gids altijd in de buurt is.

Hulp is nooit ver weg

Ga je voor een reis zonder begeleiding? Ook dan is hulp nooit ver weg. Als er iets gebeurt, kun je ons altijd bellen. De autoverhuurder staat ook steeds paraat. Daarnaast hebben we nog een andere oplossing waar je op terug kunt vallen. Op diverse plaatsen langs je reisroute hebben we afspraken gemaakt met onze contactpersonen. Deze mensen zijn er om je met raad en daad bij te staan. Vaak zijn dit de mensen bij wie je overnacht, of zijn het gidsen. Ze weten wanneer je verwacht wordt, dus als je onverhoopt iets overkomt, zijn ze vaak al dichtbij en kunnen ze snel gericht iets voor je regelen.

Wat voor reis je ook kiest: voor LiveToSeeAfrica staat je veiligheid altijd voorop.

Begrijpen wat je ziet

Voor LiveToSeeAfrica betekent reizen niet alleen op avontuur gaan en van alles bekijken. Begrijpen wat je feitelijk ziet is minstens zo'n belangrijk onderdeel. Wat is het verhaal achter datgene wat je bekijkt? Wat is de geschiedenis, hoe is een plek geografisch ontstaan en waarom leeft een dier juist op een specifieke plek? Een lokale gids of onze contactpersonen bieden dan ook een grote meerwaarde, want zij kunnen je hier veel over vertellen. Vervolgens kun je zelf proberen om de juiste sporen te herkennen in het landschap. Dan blijkt zelf, op eigen kracht een enkele olifant spotten nog veel specialer is dan de hele dag olifanten zien.

Informeren en inspireren

Een reis naar Afrika boek je niet zomaar. Dat begrijpen wij als geen ander. Niet alleen zijn er veel bestemmingen en soorten reizen te kiezen, maar het is soms ook moeilijk om je een voorstelling te maken van dat wat je te wachten staat. Wij geloven dat informeren en inspireren hand in hand gaan. Daarom hebben we niet alleen een uitgebreide pagina vol met inspiratie op onze website gezet, maar organiseert LiveToSeeAfrica ook een aantal keer per jaar informatieavonden op diverse locaties in het land. Op deze bijeenkomsten vertellen we je persoonlijke reisverhalen en gaan we in op de opzet en organisatie van onze reizen. Natuurlijk is er ook ruim de tijd om vragen te stellen. Op deze manier kun je een goed beeld krijgen van wat je op reis in Afrika kunt verwachten.

 

 

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren