We zijn net teruggekeerd van een nieuwe inspiratiereis door oostelijk Zuid-Afrika en Swaziland. Naast dat we enorm hebben genoten, hebben we heel veel mooie en interessante plekken gevonden.

In Swaziland hebben we genoten van de uitgestrektheid van alle heuvels en vergezichten over de bergen. De groene dalen, mooie watervallen en vriendelijke mensen. We hebben het bekendere westen en midden achter ons gelaten en zijn doorgereden naar het zeer rustige oosten. Hier bevindt zich het Hlane Wildpark. Het grootste wildpark van Swaziland met alle BIG 5 en zeer de moeite waard om te bezoeken. Om te overnachten hebben we een prachtige kampeerplek gevonden in een klein Game Reserve net buiten het Hlane Wildpark. Dit Game Reserve beschikt ook over prachtig cottages gelegen aan de rivier, waarvan sommige zelfs met een eigen zwembad. 

 

Via Swaziland zijn we verder getrokken naar de Zuid-Afrikaanse oostkust. We hebben ons kamp opgeslagen op een camping in het centraal gelegen Hluhluwe (uit te spreken als Slusluwie).Vanuit hier hebben we de kust richting het noorden van Sondwana en Kosi Bay en de omgeving van St. Lucia verder ontdekt. De verschillende plaatsen worden verbonden door het iSimangalismo wetland Park. Een uniek en uitgebreid kust, binnenmeren en moerasgebied waarin tientallen soorten dieren leven en goed te spotten zijn. Niet voor niets is dit gebied in 1999 uitgeroepen tot World Heritage Site. Gelukkig staat de verdere ontwikkeling van het park niet stil en zijn er nieuwe delen van het park voor toerisme opengesteld.

Zoals gezegd hebben we veel nieuwe inspiratie opgedaan, waar we weer flink mee aan de slag kunnen. We hebben er zin in om met alle nieuwe informatie om te zetten in een mooi nieuw reisvoorstel.

Bewaren

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren