LiveToSeeAfrica naar Magical Travel Expo in Kenia,

We hebben Agnes weer uitgezwaaid op weg naar de Magical Kenia Travel expo in Nairobi. Ook dit jaar valt er voor ons weer veel te halen, te regelen en af te stemmen op deze

grootse beurs in Nairobi. We hopen dat we weer erg succesvol kunnen zijn en hebben al veel verschillende afspraken staan. Als alles lukt komen we weer terug met veel nieuwe

reismogelijkheden.

 

 

Agnes veel plezier en succes namens het gehele team.  

 

 

 

 

Ook dit jaar was het team LiveToSeeAfrica in het weekend van 6 en 7 juli weer aanwezig op het Afrika festival in Hertme. Hoewel onze stand dit keer wat achteraf stond en het weer ook wat minder was dan vorig jaar, was het toch weer een zeer geslaagd weekend.

Gelukkig hadden we ons op een beetje regen voorbereid. Een dekzeil aan de achterkant van onze stand hield ons droog en een grote parasol bood uitkomst voor onze bezoekers. De regen op zaterdagmiddag mocht de pret niet drukken.

In het theater was het hele weekend weer goede Afrikaanse muziek te beluisteren. Ieder jaar treden bekende Afrikaanse artiesten op. Meestal niet bekend in Europa, maar wel onder de Afrika kenners op dit festival. Op het grote veld waren weer veel eettentjes met heerlijke hapjes en er waren natuurlijk weer heel veel stands met Afrikaanse producten.

Vooral als er pauze werd gehouden op het grote podium maakten veel mensen een rondje over heet festivalterrein en werd het soms heel druk bij onze stand. Sommige mensen kwamen alleen een praatje maken en vertellen hoe mooi hun reis naar Afrika was geweest. Anderen waren duidelijk geïnteresseerd in het maken van een reis in Afrika. Ook zagen we veel oude bekenden; mensen die we vorig jaar als bezoeker of standhouder hadden ontmoet. Uganda en Namibie zijn nog steeds erg populair, maar opvallend veel mensen zijn geïnteresseerd in een reis naar Ethiopie. Onze eigen fotoboeken en enkele fotoboeken die we van enkele klanten hebben gekregen hielpen ons goed.

Ook ons jongste teamlid Finmar werkte mee en wist verschillende klanten ervan te overtuigen dat reizen met kinderen in Afrika goed mogelijk is en hoe leuk dit is voor kinderen. Finmar mag zich ondanks zijn jonge leeftijd al behoorlijk Afrika-kenner noemen.
Al met al was het buitengewoon gezellig en succesvol weekend voor LiveToSeeAfrica. Volgend jaar zullen we er weer zeker bij zijn met onze stand met informatie over reizen in Afrika. Als je nog nooit op het Afrika festival bent geweest dan raden we je aan het festival in 2020 toch eens te bezoeken.

Op 6 en 7 juli zijn we weer met een stand van LiveToSeeAfrica paraat op het Afrika Festival in Hertme. Altijd weer een geweldig weekend met muziek en lekker eten. Kortom, geen betere plek dus om de eerste stappen te zetten voor een nieuw Afrika avontuur. Laat je uitgebreid voorlichten wat de mogelijkheden zijn en geniet intussen al van de Afrikaanse sferen.

Tot ziens in Hertme

    

Team LiveToSeeAfrica naar Ethiopië

Begin juni gaan we voor een kleine 2 weken weer terug naar Ethiopië. Samen met onze vaste partner in Addis Abeba gaan we opzoek naar nieuwe mooie plekken in zowel het noorden als het zuiden-westen van Ethiopië. We gaan ook eens kijken hoe we lokaal kunnen reizen. Er is immers meer dan alleen in de auto zitten. We gaan kijken naar de uitgebreide mogelijkheden om te wandelen, te fietsen of zelf te varen op de verschillende meren. Al die inspiratie gaan we omzetten in een nieuw reisaanbod voor een gevarieerd avontuurlijk reisaanbod naar Ethiopië. We hebben er erg veel zin en we komen vast met heel veel moois terug, maar dat kan ook niet anders als je naar zo'n mooi en divers land gaat.

Groeten van Agnes en Peter-Paul

 

Altijd al zelf op ontdekkingstocht willen gaan? Zelf rijden met een goed uitgeruste 4x4 auto en willen kamperen (met af en toe een lodge) in Uganda, Namibië of in het ándere Zuid-Afrika? Altijd al willen weten of je een gorilla kan aaien? Kan je pinnen in Afrika? Kan je de melkweg zien? Is er drinkwater? Kan je braaien op je eigen vuur? Is een olifant gevaarlijk? Kan je er lekkere tomaten op de markt kopen? Heb je kampeerplaatsen op nummer met eigen douche en wc gebouw? Hoeveel sterren zie je 's nachts? Voor iedereen die altijd al alles wilde weten over zelf reizen door Uganda, Namibië en het ándere Zuid-Afrika kom zaterdag 5 of zondag 6 januari 2019 naar onze stand op de Bijzondere Reizen Beurs in Amsterdam of naar het Reis&Co event in Groningen.

 

Van 18 t/m 22 september 2018 zal LiveToSeeAfrika aanwezig zijn op de 50plusbeurs in Utrecht. Vijf dagen staat team LiveToSeeAfrika tot uw beschikking om samen je droomreis naar Afrika samen te stellen. Je bent van harte welkom on onze stand.

50plusbeurs

Op de site www.nyiragongovolcano.org staat LiveToSeeAfrika vermeld als bedrijf dat hiking trips verzorgt naar de Nyirangongo Vulcano en gorilla trekking in Congo. Door toenemende onveiligeheid in Congo, zijn we helaas genoodzaakt  te stoppen met het organiseren van deze aktiviteiten. Congo heeft zelfs het Virunga National Park tot nader order gesloten voor toeristen.

Als alternatief kunnen we trekking aktiviteiten bieden naar:

  • Sibinyo vulkaan in Uganda
  • Rwenzori Mountains in Uganda
  • Simien Mountains in Ethiopie
  • Danakil Depression in Ethiopie

 

In mei 2019 zijn er 3 auto's beschikbaar voor de begeleide rondreis Trails, Tracks en Safari door de noordelijkste provincie van Zuid-Afrika. We vertrekken begin mei 2019 vanuit Pretoria (aankomst luchthaven Johannesburg) voor 11 dagen door het ongerept Savanneland van Limpopo. De reis neemt je mee op 4x4 kampeersafari met je eigen auto en trekt steeds verder de Bush in. De gids neemt je stapsgewijs mee en leert je de Bush kennen van binnenuit. Je wordt langzaam meer en meer bekent aan het leven op de savanne en wordt vertrouwd met de gewoonte en gebruiken van mens en dier. Je zult ervaren hoe het is om eerst veilig achter de hekken te slapen, om later in het programma volledig vertrouwt met de gedachte te slapen in het open veld. Weet wel dat je altijd de begeleiding en de veiligheid van de gids in de buurt hebt. Een intense leervolle ervaring die je meeneemt op al je volgende safariavonturen. 

Het programma is eenvoudig uit te breiden naar meer dagen, zodat je al je ervaringen ook zelf in praktijk kunt gaan brengen. Stel zo een geweldige reis samen en ervaar op safari gaan zoals het ook ervaren moet worden. Voor verdere info, stuur ons een mailtje (we komen langs) en we vertellen je uitgebreid over alle mogelijkheden. Kun je nu niet, niet getreurd want we vertrekken medio oktober 2019 opnieuw. 

Link naar deze reis in Zuid Afrika

We kijken terug op een zeer geslaagd en gezellig Afrika Festival

Inmiddels kijken we terug op een zeer geslaagd Afrika Festival in het weekend van 7 en 8 juli 2018. We hadden met onze stand een mooie centrale plek en hebben zo intens kunnen genieten van alle activiteiten op het festival. Het is mooi om alle reiservaringen van zovelen te horen. Wat nemen mensen indrukwekkende en boeiende verhalen mee terug uit Afrika.

Wat valt er veel te beleven op dit prachtige continent. Ook hebben we weer mooie reisaanvragen gekregen, waar we nu druk doende mee zijn om deze verder uit te werken. Muziek, lekker eten en mooie reisverhalen allemaal bijeen op een prachtige plek onder een warme zomerzon.

Tussen de optredens door was het regelmatig druk bij onze stand. Tijdens de optredens was het vaak wat rustiger, waardoor we zelf ook regelmatig de gelegenheid hadden van de mooie muziek te genieten. Voor ons staat het alweer vast dat wij weer op het Afrika Festival 2019 paraat zijn. Jullie toch ook?

 

In de maanden augustus en september 2018 hebben we in Uganda nog Toyota Landcruisers, eventueel met daktent, beschikbaar. Creëer je eigen selfdrvie safari avontuur in dit prachtige land. In september is het hoogseizoen voorbij, maar is de regentijd nog niet begonnen. Een prima tijd om nog een mooie reis in dit prachtige land te maken. Neem contact op met ons voor meer advies en de exacte prijs. Wij vertellen je graag hoe geweldig reizen in je 'eigen' 4x4 door Uganda is!

Zie voor meer informatie pagina autohuur in Uganda en Rwanda

 

 

Op reis door Ethiopië,

Op dit moment maakt een deel van Team LiveToSeeAfrica een oriënterende reis door Ethiopië. Er is een programma uitgezet dat ons naar het bergachtige noorden brengt met al haar cultuur, vergezichten en vele kerken. Verder gaat de ontdekkingstocht naar het zuiden voor een ontmoeting met de vele verschillende stammen die hier leven.  Alle ervaringen en contacten zullen we omzetten in een op eigen ervaringen gebaseerd reisprogramma. Als we zover zijn dan zullen we dat uitgebreid met jullie delen.

Groeten uit Ethiopië 

Prins Harry en Meghan gaan op huwelijksreis naar Namibië. Iedereen die in Namibië is geweest weet waarom. Namibië is werkelijk een prachtig veilig land om vakantie te vieren. Met geweldige spectaculaire landschappen. Veel heel hoge rode duinen, een overweldigende canyon en maan-achtige woestijnen. Slingerende zand rivieren, uitgestrekte pannen en een bijzondere (skeletten) kust. En in Namibië is alle ruimte om alleen te zijn. Het is heel dun bevolkt.

Je hoeft geen Engelse prins te zijn om je in Namibië een prins te wanen. Bovenop Dune 45, rijdend door Damaraland, uitkijkend over de waterplas bij Okaukuejo je voelt je heus prinselijk. Zo bijzonder en mooi.

 

En je kan op heel veel plekken in Namibië slapen als een prinses. Bijna de helft van Namibië is natuurreservaat of nationaal park. Je slaapt op de mooiste plaatsen vaak tussen de wilde dieren.

Kijk bij onze reisvoorbeelden om weg te dromen en ga net als prins Harry en Meghan op droomreis naar Namibië!

Het team van LiveToSeeAfrica is op 7 en 8 juli aanwezig op het Afrikafestival in Hertme

Kom ook genieten van het lekkere eten,de verhalen, de muziek en de Afrikaanse gezelligheid.

 

 

Het doet ons een genoegen te kunnen meedelen dat we de prijzen voor autohuur in Uganda hebben verlaagd. Zie hiervoor ook de pagina over autohuur in Uganda. Verder is het nu ook mogelijk een auto te huren in Rwanda.

Met veel genoegen kunnen we weer aankondigen dat we ook in 2018 present zijn op de Beurs Bijzondere reizen in Amsterdam.                                                     

De beurs wordt gehouden in het weekend van 6 en 7 januari in de Beurs van Berlage. Dit jaar staan we voor het eerst op het nieuwe VVKR plein.

Een reisplein samen met meerder enthousiaste touroperators naar heel veel verre bestemmingen.

We hebben er erg veel zin in om je weer te vertellen wat we allemaal in petto hebben voor 2018. We zouden het erg leuk vinden je op de beurs te ontmoeten.

Meer informatie over de beurs kun je vinden op: https://www.vakantiebeursamsterdam.nl of op https://www.vakantiebeursamsterdam.nl/landenwijzer

 

Tot ziens in Amsterdam Agnes en Peter-Paul LiveToSeeAfrica

 

 

Als je bij ons een auto huurt, eventueel met kampeeruitrusting, om zelf Uganda (en eventueel Rwanda) rond te reizen, ontvang je na reservering van ons een uitgebreide 20 pagina's tellend document met verschillende voorbeeldroutes voor Uganda en Rwanda, voorzien van veel tips voor overnachtingen, boodschappen doen, bezienswaardigheden etc.

Vanaf heden dien je je visum voor Uganda, net als vorig jaar al is ingevoerd voor Kenia, online aan te vragen via de volgende website: https://visas.immigration.go.ug/. De behandeling van je aanvraag kost één a twee dagen. Bezoek je vanuit Uganda ook bijvoorbeeld Rwanda, dan dien je een Oost Afrika visum aan te vragen.

Magical Kenya Travel Expo

LiveToSeeAfrica is afgereisd naar Kenia om de 7de editie van de Magical Kenya Travel Expo te bezoeken. Op dit grote evenement zijn alle betrokkenen uit de reiswereld bijeen om al het nieuws wat Kenia weer te bieden heeft uit te wisselen. We hebben inmiddels heel veel mensen gesproken en meer dan interessante reisopties gezien. Weer genoeg reisinformatie om thuis mee aan de slag te gaan en te verwerken in onze avontuurlijke reizen.

 

Inenting gele koorts verplicht in Uganda 

Voor de meeste landen in zuidelijke en oostelijk Afrika geldt dat een inenting voor Gele Koorts alleen verplicht is wanneer je een land wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Deze ziekte komt alleen in Afrika en Zuid-Amerika voor. Echter door een uitbraak van gele koorts die momenteel gaande is in Angola en D.R. Congo verplichten de Ugandese autoriteiten nu iedere reiziger die het land binnenkomt om een bewijs van de gele koorts vaccinatie te laten zien.

 

We hebben afgelopen zondag het Afrika Festival in Hermte bezocht. Wat een gemoedelijke sfeer en gezellige mensen. We hebben erg genoten van de prachtige Afrikaanse muziek. Mooi om te zien hoe de organisatie het voor elkaar krijgt om een grote verscheidenheid aan stijlen naast elkaar te programmeren. Zo'n doorkijkje aan muziek geeft goed aan hoe divers Afrika is. Met het zonnetje erbij en al die lekkere Afrikaanse geuren en kleuren van de verschillende stalletjes is voor ons genoeg aanleiding om volgend jaar met een eigen stand mee te doen aan dit festival.Tot volgend jaar op het Afrika Festival.

LiveToSeeAfrica op het BouleVaart festival Krommenie

Op zondag 18 juni zijn we aanwezig op het BouleVaart festival in Krommenie. We hopen weer een boel mensen te kunnen vertellen hoe mooi Afrika is.

Hoe geweldig het is om zelf door de verschillende natuurparken te rijden en zelf opzoek te gaan naar alle dieren. Te genieten van alle geluiden en vriendelijke mensen.

Er is zoveel mogelijk en zoveel te zien. Natuurlijk helpen we je graag om dat om te zetten in een prachtige reisplan, zodat je straks Afrika helemaal zelf kunt gaan beleven. 

 

Team LiveToSeeAfrica

Afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om zowel in het oosten als in het zuiden van Afrika weer twee nieuwe reizen op te zetten. Twee heel verschillende reizen voor heel verschillende mensen. Maar zoals je gewend bent van LiveToSeeAfrica goed geregeld, veilig en een reis waar je heel veel Afrika gaat beleven.

In Kenia maken we een combinatie van sport en safari. Wat en hoe houden we nog even geheim. Dat vertellen we je later.

In Zuid-Afrika gaan we een combinatie maken van heel veel safari en genieten van het goede van het Zuid-Afrikaanse strandleven. Een ultiemere 'zomer'vakantie is bijna niet te bedenken. 

Zoals gezegd, hoe het een en ander eruit gaat zien houden we nog even voor ons zelf. We willen echt zeker zijn dat alles perfect klopt en als we onszelf overtuigd hebben staat ons niks meer in de weg om jullie ook mee te laten genieten.

Wij hebben er zin in.

 

Na een hele dag op safari is het goed zitten bij het kampvuur. Iets drinken en lekker eten en genieten van alle sterren die dan alweer aan de hemel staan. Maar ja, een beetje moe en open vuur hoe krijg je daar nu een lekkere vakantie-waardige maaltijd op gemaakt. We snappen dat dit in het begin misschien best lastig is.

Om nou niet te blijven hangen in alleen maar gebakken ei, hebben we een deel van onze Afrikaanse kookervaring op een rijtje gezet. We hebben een handig boekje gemaakt waarin we een aantal makkelijk te maken en vooral lekkere recepten hebben verzameld. Met dit boekje mee op reis heb je nooit meer een probleem met wat te koken op open vuur en kan je eindeloos blijven genieten van dit bijzondere moment van de dag.

Al in Nederland organiseren we gratis kookclinics waar we je de geheime leren van koken op open vuur. Handig als je straks in Afrika in het echt aan de slag mag.

 

Blijf onze agenda in de gaten houden voor een volgende datum of geef je alvast vrijblijvend op door ons een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. opgave kookclinic 2017. Natuurlijk krijg je aan het einde van de kookclinic ons boekje mee, zodat jij goed voorbereid bent voor het grote avontuur.

Tot ziens rond het vuur!

 

LiveToSeeAfrica op volle sterkte op de beurs Bijzondere Reizen in Amsterdam. We hebben de eerste dag al heel veel mensen gesproken en al heel veel reiswensen

gehoord.

Leuk om te horen hoe iedereen bezig is met het verzamelen
van informatie. Goed om te zien dat ons reisaanbod goed aansluit bij die vraag. Zin in morgen en na de beurs aan de slag met het uitwerken van alle vragen.

Op weg naar weer heel veel reisplezier.

Geweldig dat Richard onze collega in Kenia op de beurs aanwezig is en ons helpt iedereen te woord te staan. 

Agnes en Peter-Paul 

 

                       

We beschikken over Toyota landcruisers met daktent in Uganda en Rwanda! Neem contact op voor meer informatie.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Beurs Bijzondere Reizen Amsterdam januari 2017 Amsterdamse vakantiebeurs voor bijzondere reizen - 2017

Het is al oktober en dat betekent nog maar 3 maanden en dan is het zover. De introductie van LiveToSeeAfrica op de Beurs Bijzondere Reizen in Amsterdam. De beurs wordt gehouden op zaterdag 6 en zondag 7 januari.

Alvast een kijkje nemen op de beurs. Ga naar:  http://www.vakantiebeursamsterdam.nl/

Wij hebben heel veel nieuws voor je in petto.

Tot ziens op de beurs,

Anges en Peter-Paul 

Team LiveToSeeAfrica

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

 

Nieuw aanbod Namibië,

Nog even en dan kunnen we met trots ons reisaanbod in Namibië presenteren. Op dit moment leggen we de laatste hand aan alle verschillende reisopties en checken we nogmaals alle mogelijkheden. Zo weten we zeker dat we met ons aanbod een unieke Namibië ervaring kunnen aanbieden. Houdt de website in de gaten of informeer alvast via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,

Agnes en Peter-Paul 

 

Bewaren

Bewaren

We zijn net teruggekeerd van een nieuwe inspiratiereis door oostelijk Zuid-Afrika en Swaziland. Naast dat we enorm hebben genoten, hebben we heel veel mooie en interessante plekken gevonden.

In Swaziland hebben we genoten van de uitgestrektheid van alle heuvels en vergezichten over de bergen. De groene dalen, mooie watervallen en vriendelijke mensen. We hebben het bekendere westen en midden achter ons gelaten en zijn doorgereden naar het zeer rustige oosten. Hier bevindt zich het Hlane Wildpark. Het grootste wildpark van Swaziland met alle BIG 5 en zeer de moeite waard om te bezoeken. Om te overnachten hebben we een prachtige kampeerplek gevonden in een klein Game Reserve net buiten het Hlane Wildpark. Dit Game Reserve beschikt ook over prachtig cottages gelegen aan de rivier, waarvan sommige zelfs met een eigen zwembad. 

 

Via Swaziland zijn we verder getrokken naar de Zuid-Afrikaanse oostkust. We hebben ons kamp opgeslagen op een camping in het centraal gelegen Hluhluwe (uit te spreken als Slusluwie).Vanuit hier hebben we de kust richting het noorden van Sondwana en Kosi Bay en de omgeving van St. Lucia verder ontdekt. De verschillende plaatsen worden verbonden door het iSimangalismo wetland Park. Een uniek en uitgebreid kust, binnenmeren en moerasgebied waarin tientallen soorten dieren leven en goed te spotten zijn. Niet voor niets is dit gebied in 1999 uitgeroepen tot World Heritage Site. Gelukkig staat de verdere ontwikkeling van het park niet stil en zijn er nieuwe delen van het park voor toerisme opengesteld.

Zoals gezegd hebben we veel nieuwe inspiratie opgedaan, waar we weer flink mee aan de slag kunnen. We hebben er zin in om met alle nieuwe informatie om te zetten in een mooi nieuw reisvoorstel.

Bewaren

Vrijdag 15 april vierde de VvKR, de Vereniging voor Kleine Reisorganisaties, feestelijk haar vijfjarig bestaan. Ook LiveToSeeAfrica was als genodigde hierbij aanwezig. En feest was het! Met vele leden samen is er teruggekeken op vijf jaren van opbouw en er is vooral ook vooruit gekeken naar een glorieuze toekomst voor alle kleine verenigde touroperators. 

Leerzaam waren de discussiegroepen en de uitleg over een aantal onderwerpen, waaronder de nieuwe mogelijkheden rond verzekeren. Inspirerend waren de verschillende kennismakingen die elke keer weer bevestigen hoe bevlogen iedereen is. Het is ook goed om te zien hoe ontspannen iedereen met elkaar weet om te gaan en gaat voor een gezamenlijke opbouwende toekomst. 

Als LiveToSeeAfrica zijn we er trots op dat we lid zijn van de brancheorganisatie VvKR. Op deze manier zijn we verzekerd van alle juiste informatie voor nu en in de toekomst. Zo weten we zeker dat ons aanbod altijd actueel is en profiteer je van de beste kwaliteit. 

Op reis gaan met LiveToSeeAfrica staat gerant voor intens en avontuurlijk reizen. Zo'n reis maak je niet zomaar, dat vraagt een goede voorbereiding. Wat kan wel en wat niet? Gelukkig hebben wij daar, met al onze ervaring in Afrika, een passend antwoord op. Veel belangrijker is het om je goed te oriënteren op wat je graag wilt. Om je daar bij te helpen, hebben wij op Pinterest, Instagram en Facebook een keur aan inspiratie verzameld. Alles wat je ziet is gefotografeerd tijdens een van de vele reizen van LiveToSeeAfrica. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten en kun je al een beetje wegdromen op die avontuurlijke droomreis die je straks gaat maken. 

Op verschillende plaatsen op de website kun je, door eenvoudig op de iconen te drukken, naar de verschillende pagina's van Pinterest, Instagram en Facebook gaan. Veel plezier! 

Wij zijn heel trots dat we kunnen melden dat onze geheel vernieuwde website zowel in het Nederlands als in het Engels is gelanceerd. Op de nieuwe site staan onze reisverhalen waarmee we je willen inspireren om op reis te gaan naar Afrika. Er is heel veel mogelijk en ja, wat is dan een goede keuze. Neem gerust de telefoon of stuur ons een mailtje met al je vragen en je wensen. Dan kunnen wij aan de slag om er een geweldige en avontuurlijke reis voor je van te maken.

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren