Nadat we een de nacht hadden doorgebracht in Kampala, reisden 's we morgens vroeg door richting Jinja, de adventure hoofdstad van Uganda. De weg van Kampala naar Jinja is de druktste weg in het land en om deze tijd een complete chaos. Als er dan ook nog een ongelukt gebeurt, staat het helemaal vast.

Voordat we naar Jinga doorreisden was er nog een verrassing. We gingen zip-lining doen in Mabira Forest, het grootste bos van Uganda. We hadden het wel op het programma zien staan, maar eerlijk gezegd hadden we geen idee wat het was. Toen we op de plek aankwamen werd het ons gelijk duidelijk.

 

 Agnes stoer aan de zip-line in Mabira Forest

 

Tussen een aantal hoge bomen in het bos zijn staalkabels gespannen, waarlangs je hangend in een tuigje aan een katrol naar met hoge snelheid naar beneden rolt. Even slikken toen we dit zagen, maar natuurlijk moesten we meedoen. Na een stevige wandeling het bos in kom je bij de plaats aan. De bomen staan in de buurt van een waterval en een rivier.

De klim naar het eerste platform is al een hele uitdaging. Vanaf de grond moet je eerst zo'n 15 meter recht tegen de boom omhoog klimmen, langs in de boomstam geslagen traptreden, gemaakt van betonijzer. Voor de veiligheid wordt je wel aan een lijn vastgemaakt, die strak wordt aangetrokken tijdens de klim. Naar beneden stuiteren is dus niet mogelijk. Ook op het platform wordt je gelijk aan een stalen kabel vast gegespt.

Martin bood aan om als één van de eersten te gaan, zodat hij vanaf het platform in de tweede boom foto's kon maken van de andere deelnemers. De eerste vlucht was best wel eng, maar uiteindelijk realiseer je jezelf dat er eigenlijk niet zoveel kan gebeuren. Alleen oppassen voor de camera en lens bij de landing in de volgende boom.

Agnes kwam als vijfde aanvliegen. Bij de tweede boom aangekomen wilde ze eigenlijk stoppen, maar dat was niet mogelijk, het parcours moest afgemaakt worden. Uiteindelijk verdween de angst en had ze er veel plezier in.

 

Ons ziplining avontuur was zo uitgelopen dat er geen tijd meer was om nog andere activiteiten te ondernemen. Een geplande boottrip naar de source van de Nijl werd uitgesteld.

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren