Na opnieuw een korte nacht maken we een game-drive in het park. Door de droogte zijn er weinig dieren te vinden. Alle dieren zijn weggetrokken naar plaatsen waar meer water te vinden is. Toch zien we vrij snel een paar leeuwen. Een kudde impala's is door de leeuwen uiteen gedreven. De leider van de impala's begeleidt de afgedreven dieren veilig terug met gevaar voor eigen leven.

Even later zien we drie jonge leeuwtjes die in dezelfde richting gaan als wij. We kunnen nog wat mooie foto's maken.

 

Helaas zien we geen luipaarden en weinig olifanten. Safari blijft onvoorspelbaar, maar toch zijn we heel blij met de leeuwen en de impala's die we hebben gezien.

Na onze game-drive bezoeken we een kratermeer, waar zout wordt gewonnen. Na een sanitaire stop reizen we door naar Mweya. Hier verorberen we ons lunchpakket dat door de lodge is verzorgd, waarna we een bezoek brengen aan Mweya Lodge. In deze lodge hebben veel beroemdheden overnacht, waaronder Queen Elizabeth.

Hierna maken we nog een tour langs een deel van het park dat we nog niet eerder hebben gezien; aan de noordkant van het park liggen een aantal 'explosion craters'. Geen of weinig wilde dieren hier, maar het landschap is werkelijk prachtig. Veel bezoekers hebben geen idee van het bestaan van al dit moois en doen alleen een game-drive in het park, maar ook dit is zeker de moeite waard. We zijn erg blij met onze gids Hamidah, die ons naar deze plekken brengt.

Aan het eind van de middag maken we nog een boottocht over Kazinga channel. Deze hadden we nog niet eerder gedaan, want we hadden in Murchison al verschillende boottochten gemaakt. Toch is ook deze zeer de moeite waard. Langs de oever van het kanaal zie je veel vogels en wild.

 

Na een lange dag gaan we weer terug naar onze lodge.

We weten dat er nog veel meer is te zien in QENP. Je kan een ballonsafari doen, chimpansee trekking doen in Kyambura Gorge, er is een vleermuisgrot en je hebt nog de boomklimmende leeuwen in Ishasha, die de laatste keer dat we hier waren zelf op vakantie waren.... Helaas is er geen tijd om al deze mooie dingen te bezoeken. Je kunt je hier rustig een aantal dagen vermaken zonder je te vervelen.

 

 

 

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren