Op donderdag konden we een aantal hotels in Kampala bezoeken en meedoen aan een stadsrondrit. Aangezien de meeste van onze gasten de eerste nacht in Entebbe blijven of direct doorreizen naar andere bestemmingen in het land, zoals Jinja, besloten we niet mee te gaan en een dagje wat rustiger aan te doen, zodat we wat tijd hadden om dit blog op onze website te plaatsen.

Op vrijdagmorgen was de officiele opening gepland om 10 uur in de morgen, maar in Afrika is tijd erg rekbaar. De "minister of tourism, wildlife and antiquities" en het management van de organiserende instanties kwamen om half elf aan en gingen eerst alle stands van de expo bezoeken, waardoor het officiele gedeelte pas drie uur later begon en 's middags pas om half drie was afgelopen. Na de toespraken van UTB, UTA, UWA en de minister, moesten wij "hosted buyers" op de foto met hierboven genoemde mensen.

's Avonds was er een cultureel openingsdiner voor ons georganiseerd, waarbij ook de minister weer aanwezig was. Er was muziek en dans uit alle streken van het land en zelfs uit Rwanda en Burundi. Er werd een geweldige show opgevoerd en aan het einde moesten ook wij eraan geloven en moesten we meedoen met het dansen.

Zaterdag was volledig volgepland met afspraken met tour operators, lodges en hotels, tourist boards van verschillende landen en andere bedrijven, zoals een kleine luchtvaartmaatschappij met kleine vliegtuigen, een bedrijf dat luchtballonsafaries doet in Murchison Falls NP en een bedrijf dat rafting en bungee jumping adventures organiseert. We legden een aantal goede contacten waarmee we kunnen samenwerken.

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren