Pearl of Africa Tourism ExpoHet LiveToSeeAfrica team (Agnes en Martin) is door de Ugandan Tourism Board (UTB) uitgenodigd op de 'Pearl of Africa Tourist Expo' in Uganda. Op deze expo komen mensen samen om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Het thema dit jaar is 'Rediscover the Pearl'. Hoewel we al verschillende keren in Uganda waren, ontdekken we toch weer veel nieuws. Voor ons is het meer 'Discover more'.

De UTB heeft tot doel toerisme te promoten in Uganda. Aan de expo zit ook een kennismakingstrip vast, waarbij een groep tour operators en enkele journalisten door de UTB naar een aantal hoogtepunten in het land reizen. Eén groep reist naar Murchison Falls National Park en Ziwa Rhino Sanctuary en wij gaan naar Bwindi Imprenetrable National Park en Queen Elizabeth National Park (QENP). Daarna komen de twee groepen samen in Jinja, de adventure hoofdstad van Uganda, waarna in Kampala de expo wordt gehouden.

Uganda Tourism Board

De groep is een internationaal gezelschap met mensen uit Zuid Afrika, Tanzania, Nigeria, Ghana, Uganda, Finland, Bulgarije, Engeland en wij uit Nederland. In onze groep is ook een Ugandese journalist van de belangrijkste krant van Uganda aanwezig. Tijdens onze reis wordt veel gepraat en informatie uitgewisseld. We leren veel van onze collega's uit andere landen.

Het was Winston Churchil die Uganda omschreef als de "Parel van Afrika". Als jong parlementarier reisde hij per auto, trein, boot en zelfs per fiets en lopend door Uganda. In zijn boek dat hij in 1907 schreef, omschreef hij Uganda als de "Parel van Afrika". Of hij de eerste was die deze woorden gebruikte is niet bekend, maar door zijn boek werd het wel bekend. Wij zijn het volledig met hem eens....

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren