Jinja ligt 80 kilometer van de hoofdstad Kampala. Je doet minimaal twee uur over de reis, maar in het spitsuur kan je er wel vier uur over doen.

Jinja is een stad met veel industrie, maar ook veel toerisme, want het ligt aan het beginpunt van de Nijl. Het is de adventure hoofdstad van Uganda. Hier kun je raften, kanöen, kayakken, paardrijden, mountain biken en quad rijden. Daarnaast kun je boottrips maken naar de source van de Nijl en is de plaats bekend om de enorme hoeveelheid vogelsoorten die er te vinden zijn. Van de meer dan 1000 vogelsoorten die in Uganda te vinden zijn, is meer dan de helft van de soorten te vinden in Jinja. Voor de echte vogelliefhebbers een paradijs dus.

Voor onze groep werd een rafting event georganiseerd. Martin bleef achter om foto's te maken vanaf de kant. Agnes ging mee in één van de twee boten. Eén van de twee boten nam iedere keer de wilde route, en één van de twee de wat rustigere route. Agnes zorgde dat ze in de laatste boot zat. De andere boot, met hoofdzakelijk de 'stoere mannen', ging in een stroomversnelling ondersteboven. Een nat pak hoort bij dit soort avonturen.

 

Na ons raftingavontuur gingen we terug naar de lodge voor een snelle lunch en om de achtergebleven gasten op te halen. Niet iedereen was meegegaan. Sommigen wilden wat uitrusten van de afgelopen drukke dagen, anderen wilden wat werk doen voor hun bedrijf. Wij doen dat werk 's avonds laat, zoals het schrijven van dit weblog.

Na de wat gehaaste lunch was het tijd voor onze laatste aktiviteit. De uitgestelde boottocht naar de "Source of the Nile" stond nog op de planning. Er is discussie over wat nu eigenlijk de echte bron van de Nijl is. Is het hier, waar Lake Victoria overgaat in de ruim 6000 kilometer lange Nijl, de langste rivier op aarde of ligt de bron ergens in een ander land aan Lake Victoria, waar ergens een klein riviertje ontspringt en uitmondt in Lake Victoria, waarna het water uiteindelijk de Nijl instroomt. Rwanda, Burundi, Kenia en Tanzania zouden in aanmerking komen. Het is maar net hoe je het bekijkt. In ieder geval is Jinja het punt waar echt de rivier de Nijl begint.

De boot brengt je naar de "Source of the Nile", waar de Nijl begint vanuit Lake Victoria. Langs de oevers zie je veel vogels en andere dieren, zoals apen en hagedissen. 

 

Met deze boottocht kwam onze kennismakingsstrip in Uganda na 8 dagen en zo'n 1500 foto's ten einde. Zoals eerder gezegd dachten we Uganda na verschillende reizen goed te kennen. Toch hebben we tijdens deze reis heel veel dingen gezien die we niet eerder hadden gezien. We hebben Uganda een stuk beter leren kennen dankzij deze geweldige reis.

In het spitsuur reden we terug van Jinja naar Kampala, waar de POATE (Pearl Of Africa Tourist Expo) de volgende dag zou beginnen. 's Avonds laat arriveerden we na een mooie, maar vermoeiende reis in het Sheraton hotel in Kampala.

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren