Uganda staat bekend om de berggorilla's en chimpansees die je er van heel dichtbij kan bekijken. Daarnaast gaan veel mensen natuurlijk naar Uganda om de wilde dieren in de vele nationale parken te spotten, maar wat veel mensen niet weten is dat Uganda een paradijs is voor vogelliefhebbers. Zo zijn er in bijvoorbeeld Merchison Falls National Park alleen al bijna 500 vogelsoorten te bewonderen. In Queen Elizabeth National Park zijn zelfs nog meer soorten te zien; er zijn hier 610 soorten geteld. Ook in de andere parken, zoals Lake Mburo NP en Kidepo Valley NP zijn veel vogels te zien. Ook aan de Nijl bij Jinja vind je heel veel vogelsoorten. Meer dan 50% van de vogelsoorten die in Afrika voorkomen zijn in Uganda te vinden.

In Murchison Falls NP is het de moeite waard een boottocht te boeken over de Nijl. Je kan kiezen tussen twee bestemmingen: de watervallen in de Nijl of juist naar de delta waar de Nijl in Lake Edward uitmondt. Eigenlijk zou je ze beiden moeten doen. De watervallen mag je niet missen, maar ook de tocht richting de delta is prachtig. Bij de laatste tocht heb je een kleine kans de Shoebill te ontmoeten.

In Queen Elizabeth NP kun je ook een boottocht over de Kazinga Channel naar Lake Edward maken. Naast het vele groot wild zijn er ook hier weer heel veel vogels te aanschouwen, zoals lepelaars, visarenden en kingfishers. Ook tijdens  een bootocht naar de source van de Nijl in Jinja kun je veel vogels zien.

Wil je nu echt heel veel vogels zien, dan moet je een bezoek brengen aan het moerasgebied Mabamba Swamp, dicht bij Entebbe. Dit gebied is ook per boot bereikbaar vanuit Entebbe, waar de veerpont naar de Ssese Islands en de veerpont naar Buwaya aanmeert. Dit enorme moerasgebied staat bekend om de vele vogelsoorten, maar vooral omdat je hier een grote kans hebt de shoebill te vinden. De shoebill is een prehistorische vogel die er ook zo uitziet alsof hij zo uit een Flintstone film is gestapt. Maar ook als je minder geluk hebt en deze zeldzame vogel niet weet te vinden, is een bezoek aan dit gebied de moeite waard.

{mediabox gallery=1|effect=effectck-marley|dir=/images/pictures/uganda/vogels}{/mediabox}

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren