Een 4x4 Cursus als goede voorbereiding op je Safari Self-drive reis,

Op vakantie in Afrika kan je prima met een gewone auto uit de voeten. Maar als je graag alle natuurpracht van het binnenland wilt zien, dan zal je al snel merken dat de geplaveide paden niet altijd ver genoeg reiken. Dan biedt alleen nog een 4WD uitkomst. Het is natuurlijk fantastisch om eens uit te proberen hoe dat voelt, om met zo'n grote stoere wagen door het veld te rijden. Echter, rijden met een 4Wd over onverhard terrein vraagt wel enige kennis en ervaring om dit ook veilig te doen. Daarom biedt LiveToSeeAfrica een specialty aan waar je het off-road rijden in de praktijk kan leren en je uitgebreid uitleg krijgt over de techniek en de mogelijkheden van je wagen. Leuk om te doen en zeker nuttig.

Grote kans dat je volgend jaar met je 4WD de binnenlanden intrekt op zoek naar al die mooie plekken die Afrika rijk is. Reizen in Afrika krijgt absoluut een extra dimensie als je dit kan doen met een auto met vierwielaandrijving; een 4WD of een 4x4. Auto’s met veel binnenruimte voor al je spullen en waarin je comfortabel en veilig kunt rondrijden. Sommige gebieden, die nu juist zo interessant zijn om te bezoeken, zijn alleen te bereiken met zo’n stoere auto. Daarnaast kan het, afhankelijk van het seizoen handig zijn te beschikken over een 4WD omdat wegen plotseling in bijna onbegaanbare modderpoelen kunnen veranderen. Op zich is rijden met een 4x4 niet veel anders dan rijden in een gewone auto, je zit wat hoger en er zitten wat andere knoppen en versnellingen op.

Het wordt juist interessant als je gebruik moet gaan maken van die verschillende versnellingen, omdat de route wel heel erg hobbelig of zanderig begint te worden. Dan is het goed om te weten hoe je dan op een juiste en verantwoorde manier om kan gaan met zo'n grote, sterke auto. Je zult verbaasd zijn wat allemaal mogelijk is. Je zult echter ook snel merken wat er kan gebeuren wanneer je een verkeerde beslissing neemt. Je hebt nu eenmaal niet altijd zin om je auto uit te moeten graven omdat je vast bent gereden. Maar daar hebben we een passende en gewoon ook leuke oplossing voor.

LiveToSeeAfrica bied je de mogelijkheid om op een stoere en leerzame manier kennis te maken met het 4x4 rijden in een 4WD. Heb je niet een 4x4 vakantie geboekt, maar het lijkt je wel leuk om een keer kennis te maken met de mogelijkheden van het 4x4 rijden. LiveToSeeAfrica organiseert een geheel verzorgde 4x4 Specialty, waar je op uitgebreide wijze kennis maakt met deze stoere en machtige auto’s. Wie weet welk type vakantie je volgend jaar gaat boeken. Naast de techniek van je auto leer je deze techniek ook in te zetten in het veld. Niet alleen leerzaam, maar vooral heel leuk om te doen. Daarmee garanderen wij je dat jij jouw auto in de verschillende situaties weet te beheersen en je veilig kunt rondrijden op vakantie in de verschillende soorten terrein.

De cursus wordt verzorgd door gecertificeerde 4WD instructeurs met heel veel uren ervaring achter het stuur, zodat ze je op een veilige manier kunnen coachen met elke oefensituatie. Heb je al eens vaker gereden in een 4WD of ben je al ervaren, dat weten deze instructeurs een parcours uit te zetten waar je oprecht je tanden in kan zetten. Een parcours waar het echt op techniek en voertuigbeheersing aankomt. LiveToSeeAfrica biedt alle mensen die voor het eerst op reis gaan met een 4x4 auto standaard deze cursus aan. Je bent dan altijd voorbereid op de meest voorkomende terreinsituaties.

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren