Namibië is een bijzonder land dat je niet kunt vergelijken met alle andere landen in Afrika. Het is een modern land met vriendelijke mensen dat met een goede infrastructuur goed te bereizen is, maar onderschat de eindeloze uitgestrekte natuur niet met al haar grillen. Niet voor niets noemen wij Namibië het land van de duizend verschillende vergezichten.

Als je naar Namibië komt, zul je verrast zijn over de enorme verscheidenheid van het land en de dingen die je kunt doen en bewonderen. Elke keer als wij weer in Namibië zijn is dat oprecht genieten. We hebben onze hoogtepunten voor je op een rijtje gezet. Als je de volgende keer naar Namibië komt zijn dit de 10 hoogtepunten waar je niet omheen kunt.

De 10 hoogtepunten van Namibië

1. Fish River canyon

Fish River Canyon is na de Grand Canyon in Amerika, de grootse canyon van de wereld, voor ons nummer 1.

Hier vind je nog de rust en de ruimte om helemaal alleen te genieten van de weidse uitzichten en de prachtige natuur van de Fish River Canyon.

 

2. Kolmanskop

Niets zo bizar als een verlaten mijnwerkersdorp dat langzaam opgeslokt wordt door de woestijn. Als je door Kolmanskop loopt voel je nog de activiteit van alle mensen maar zie een bizar landschap van langzaam opgeslokte huizen. Een absolute aanrader. 

 
 

3. Soussus Vlei

Ontdek het land van de grote magische rode duinen. Klim naar de top en overzien dit uitgestrekte duingebied tot ver achter de horizon.

4. Death Vlei

Niet ver van de rode duinen ligt een bijzonder oud stukje wereld. Wat eens een vruchtbaar zoetwatermeer was, is nu een betoverende plek van kleur en vorm.

5. Sandboarden in Swakopmund

Dat het beklimmen van duinen fanatisch is dat wisten we al. Al was het alleen maar om het geweldige uitzicht wat je hebt als beloning. In Swakopmund hebben de mensen bedacht dat je er ook nog veel meer mee kunt. Een van die dingen is lekker naar beneden glijden en hard dat dat gaat!

 

6. Seal's in Cape Cross

Langs de imponerende kust hebben zich op Cape Cross ruim 150.000 seal's verzameld. Een indrukwekkend gezicht waar je heel dichtbij kunt komen. In het paarseizoen verdubbeld zich dit aantal zelfs wat een waar spektakel is.

7. Dessert Elephants in Damaraland

In het droge Damaraland heeft de Woestijn Olifant weten te overleven. Ze hebben de bijzondere gave tot het vinden van water tot kunst verheven. Spotten van deze bijzondere dieren is een hele belevenis, helemaal als je weet in welke omstandigheden deze dieren weten te overleven.

 

8. Epupa Falls

Een ander hoogtepunt wat het Damaraland in petto heeft zijn de Epupa Falls. Bijzonder om zo'n overweldigende waterval te zien in dit droge woestijnland. Misschien daarom ook wel een van de mooiste watervallen die wij kennen.

 

9. De Kokerboom

Heel kenmerkend voor Namibië zijn de kokerbomen of in het Engels the QuiverTtree. Ze zullen je steeds vergezellen langs je reis door Namibië. 

10. Etosha National Park

Plaats 10 zegt niets over hoe groots Etosha National Park is. Het grootse natuurpark van Namibië gelegen in het noorden waar je echt op safari kan. Je kan in dit park bijzonder goed de dieren spotten als ze komen drinken bij de verschillende waterplaatsen. Indrukwekkend zijn de vergezichten over de zoutpan en de grote verscheidenheid aan dieren.

Zuidelijk Afrika

Contact

LiveToSeeAfrica B.V.

Drogteropslagen 53

7705 PC Drogteropslagen

Telefoon: 06-239 55 758

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

          

Bewaren